Helyiségek

From Prison Architect Wiki
Jump to navigation Jump to search
Rooms.png

Helyiségek

Leírás:

A börtön egyes részei kijelölhetőek speciális feladatok elvégzésére: ezeket nevezzük helyiségeknek.

Almenü:

Listája szobák (lásd alább)

További információ:

  • nincs


Kijelölés[edit]

Ahhoz, hogy egy üres területet kijelölj egy helyiségnek nincs más dolgod, mint kiválasztani a helyiségek menüből, majd kijelölni a területet az egér segítségével. A korábbi kijelölés törléséhez használd a jobb egérgombot, majd húzd az egeret.

Megjelenés[edit]

A már kijelölt helyiségeket egy sakktábla szerű minta jelöli, valamint látható a helyiség neve is. Amikor egy adminisztrátor elfoglal egy irodát az iroda nevében megjelenik az adminisztrátor neve is.

Feltételek[edit]

A legtöbb helyiség működéséhez teljesítened kell bizonyos feltételeket. Amíg ezek nem teljesülnek, a helyiség nem használható, amit egy figyelmeztető ikon is jelez. A kurzort erre az ikonra húzva láthatod, hogy mely feltételt nem teljesíti még az adott helyiség.

Jelenleg a következő feltételek ismertek:

  • Minimális méret: A helyiség működéséhez legalább ilyen méretűnek kell lennie.
  • Bel/kültéri: A legtöbb helyiség csak beltérben jelölhető ki, egy már megépült alapozáson. Kivétel ez alól az udvar -- ez lehet kültéri is, de legalább egy ajtónak védenie kell.
  • Tárgyak: A legtöbb helyiség csak akkor válik működőképessé, ha bizonyos tárgyakat elhelyezel bennük -- pl. konyhához kell legalább egy sütő, vagy az irodához kell legalább egy íróasztal.